Opvoedkundige Praktijk De Vlinder



Wie is Marcha


Mijn naam is Marcha Verdurmen-van Wijk en ik woon in Kortenhoef. Ik ben getrouwd en samen zijn we de ouders van 3 kinderen.
Na de Havo te hebben afgerond heb ik de HBO opleiding Sociale Pedagogische Hulpverlening gedaan. Tijdens mijn studie heb ik gewerkt in de kinderopvang. Ik heb veel ervaring opgedaan bij een instituut voor klinische/psychiatrische gezinsbehandeling. Mijn ervaringsgebieden zijn:  opvoedingsondersteuning, autisme, ADHD, hechtingsstoornissen, emotionele stoornissen, meerlingen, gezinsbehandeling, syndroom van Down en multiprobleem gezinnen.


In 2006 heb ik de deuren geopend van mijn Opvoedkundige Praktijk De Vlinder.


U zult zich misschien afvragen waar de naam De Vlinder vandaan is gekomen.

Ik heb voor deze naam gekozen omdat ik een vlinder een mooi symbool vind en het een mooie betekenis heeft. Een vlinder staat voor transformatie vernieuwing. Een vlinder is eerst een rups. Om een vlinder te kunnen worden, zal de rups meerdere stadia door moeten en met succes moeten volbrengen om uiteindelijk een mooie vlinder te kunnen worden. De vergelijking van een rups tot vlinder is goed te maken met een gezin. Een gezin gaat meerdere stadia door en soms kan het even ergens misgaan of vastlopen. Ik kan het gezin helpen in te zien waar het mis gaat en vast loopt en helpen daaruit te komen. Als de vastgelopen stadia zijn opgelost (transformatie) zal het gezin met nieuwe kennis (vernieuwing) aan de slag gaan met de volgende stadia van het gezinsleven. Net zo lang totdat alle stadia uit het gezinsleven met succes zijn volbracht en ieder individu uit het gezin een mooi persoon is geworden.


De grote vlinder symboliseert de ouder(s)/verzorger(s), de kleine vlinder symboliseert het kind/de kinderen.