Opvoedkundige Praktijk De Vlinder
Zindelijkheidstraining


Bij Opvoedkundige Praktijk De Vlinder is het mogelijk om hulp te krijgen bij de zindelijkheidstraining van uw kind(eren) (ook voor kinderen met: autisme, ADHD, PDD-NOS, syndroom van Down enz). Het is niet altijd even gemakkelijk om uw kind in een keer zindelijk te krijgen. Sommige ouders hebben al van alles geprobeerd, andere willen het graag in een keer goed doen en er van af zijn.

Opvoedkundige Praktijk De Vlinder biedt daarom verschillende mogelijkheden:

Persoonlijke workshop zindelijkheidstraining

Adviesgesprek zindelijkheidstraining

Begeleiding bij de zindelijkheidstraining

        Persoonlijke workshops zindelijkheidstraining
U kunt ervoor kiezen om aan huis een workshop zindelijkheidstraining te volgen welke geheel zal worden toegespitst op uw gezinssituatie. Tijdens deze workshop zal besproken worden wanneer het mogelijk is om met zindelijkheidstraining te beginnen. Tevens zal worden besproken hoe u dit kunt aanpakken, zowel overdag als Ďs nachts. Deze workshop is zowel bedoelt voor ouders met jonge kinderen die nog moeten beginnen met de zindelijkheidstraining, als ouders die hier al een tijd mee bezig zijn. Ook wordt er uitgelegd met welke valkuilen u rekening dient te houden. Er is voldoende gelegenheid om al u vragen te stellen. Tevens krijgt u een hand-out met de belangrijkste punten op een rijtje. De workshop duurt ongeveer 1,5 uur.

        Adviesgesprek zindelijkheidstraining
Het is mogelijk om aan huis een adviesgesprek te krijgen met betrekking tot de zindelijkheidstraining ongeacht in welke fase uw kind zich ook bevind wat betreft de zindelijkheidstraining. Dus of u zich nou aan het oriŽnteren bent over hoe u de zindelijkheidstraining zult aanpakken of u bent al een hele tijd bezig, in alle gevallen is een adviesgesprek mogelijk. Tijdens het adviesgesprek kunt u al uw vragen stellen. Des gewenst zullen er technieken worden geleerd en natuurlijk tips worden gegeven. Een adviesgesprek duurt ongevee 1,5 uur.

        Begeleiding bij de zindelijkheidstraining
Tevens is er de mogelijkheid om thuisbegeleiding te krijgen bij de zindelijkheidstraining van uw kind(eren). Als er gestart wordt met de zindelijkheidstraining dan vindt eerst een intakegesprek plaats in de thuissituatie. Tijdens dit intakegesprek zal er besproken wat u al eventueel geprobeerd heeft en hoe de ontwikkeling van uw kind is. Daarna vind er in sommige gevallen een observatie plaats. Op basis van het intakegesprek en de observatie zal er vervolgens een plan van aanpak worden gemaakt. In het plan van aanpak staat precies beschreven hoe de zindelijkheidstraining eruit zal gaan zien tijdens de begeleiding. Na goedkeuring van het plan van aanpak zal de zindelijkheidstraining van start gaan.

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan gerust contact op.