Opvoedkundige Praktijk De Vlinder
Workshops Opvoeden

 

Iedereen die te maken heeft met kinderen in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar heeft soms wel eens behoefte aan wat meer informatie over bepaalde onderwerpen wat betreft de opvoeding. Opvoedkundige Praktijk De Vlinder biedt daarom verschillende eenmalige workshops aan. Deze workshops zijn bedoeld voor iedereen die te maken heeft met kinderen tussen de 0 t/m 12 jaar of hier gewoon meer over wil weten. U kunt bijvoorbeeld denken aan ouder(s), verzorger(s), leidsters, docenten, leidinggevende, grootouders, etc. Tijdens elke workshop staat er een onderwerp centraal zoals:

        Straffen, corrigeren, belonen, prijzen
Tijdens deze workshop zal besproken worden hoe/wanneer/waarom u een kind het beste kunt straffen, corrigeren, belonen en prijzen. Ook wordt er uitgelegd met welke valkuilen u rekening dient te houden.

        Zindelijkheid
Tijdens deze workshop zal besproken worden wanneer het mogelijk is om met zindelijkheidstraining te beginnen. Tevens zal worden besproken hoe u dit kunt aanpakken, zowel overdag als s nachts. Deze workshop is zowel bedoelt voor ouders met jonge kinderen die nog moeten beginnen met de zindelijkheidstraining, als ouders die hier al een tijd mee bezig zijn. Ook wordt er uitgelegd met welke valkuilen u rekening dient te houden.

        Slapen
Tijdens deze workshop zal besproken worden hoe u het beste uw kind naar bed kunt brengen en waarom dit het beste is. Tevens wordt er besproken wat u kunt doen als dit niet verloopt zoals u wilt. Ook wordt er uitgelegd met welke valkuilen u rekening dient te houden.

        Nee zeggen, grenzen stellen, verbieden, aandacht geven
Tijdens deze workshop zal besproken worden hoe/wanneer/waarom u bij een kind nee moet zeggen, grenzen moet stellen, dingen kunt verbieden en aandacht moet geven. Ook wordt er uitgelegd met welke valkuilen u rekening dient te houden.

        Het eerste jaar met je baby
Tijdens deze workshop zullen de belangrijkste onderwerpen besproken worden die u tegen gaat komen met uw baby in het eerste jaar. De onderwerpen zullen zijn: slapen, eten, bijten/slaan, nee zeggen, grenzen stellen. Er zal besproken worden hoe u hiermee kunt omgaan. Ook wordt er uitgelegd met welke valkuilen u rekening dient te houden.

        Eten
Tijdens deze workshop zal besproken worden wat u kunt doen als uw kind niet wil eten, bepaalde dingen alleen wil eten, te veel wil eten. Er zal besproken worden hoe u deze situaties kunt aanpakken en met welke valkuilen u rekening dient te houden.

                                                                                                                       

Een workshop kan zowel in groepsverband als persoonlijk worden gevolgd.

        Workshop Opvoeden in groepsverband
Er is tijdens de workshop in groepsverband volop gelegenheid voor iedereen om zijn (persoonlijk) vragen te stellen en hun ervaringen te delen. Het is de bedoeling dat u aan het einde van de avond naar huis gaat met voldoende informatie om alles goed te kunnen toepassen. Tevens krijgt u een hand-out mee waarin de belangrijkste punten van de workshop staan. De workshop in groepsverband duurt 1,5 a 2 uur en is voor maximaal 10 personen. Ook is het mogelijk om een workshop in groepsverband te geven op een school, kinderdagverblijf, bij iemand thuis ect. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen.

        Persoonlijke Workshop Opvoeden
Het is ook mogelijk om bovenstaande workshops persoonlijk te volgen welke dan geheel zal worden toegespitst op uw gezinssituatie. Dit kan zowel aan huis maar ook in Almere of Hilversum plaats vinden. Er is voldoende gelegenheid om al uw vragen te stellen. Tevens krijgt u een hand-out met de belangrijkste punten op een rijtje. De persoonlijke workshop duurt ongeveer 1 uur per onderwerp.

Op aanvraag is het ook mogelijk om de workshop ergens anders te geven. Er dient dan wel gezorgd te worden voor een geschikte locatie. Dit kan zowel voor particulieren als voor bedrijven en instellingen. Tarieven zijn dan op aanvraag.

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan gerust contact op of stuur een e-mail naar info@opvoedkundige.com